top of page

Te is beteg vagy?

A jelenlegi sok megbetegedés oka: individuális, egyéni szint: érzelmi elfojtás.

Bizonytalanság érzelmeink kifejezésében, az érzelmek megnyilvánulásának meg nem értése, ehelyett azok, mint szükséges rosszak kiiktatása az életünkből, az "úgy csinálni, mintha minden rendben lenne" hozzáállás elve alapján. Az érzelmek arra szolgálnak, hogy eljuttassanak minket elakadásunk gyökér okához. Ez a folyamat szinte minden esetben fájdalmas, de a fájdalom egyben kapu a teljességhez is.

testi, fizikai szint: a testünket elsődlegesen arra használjuk, hogy finom ételekkel tömjük. Tesszük ezt úgy, hogy nem gondolkodunk annak következményén, mit okozhat ez ott, ahol nem látjuk. Táplálékunk java része emészthetetlen, és élettelen dolgokból áll, melyek nem táplálják, sőt, roncsolják a testünket, melynek jelzéseit figyelmen kívül hagyjuk. A testünk minden apró mozzanatunkat rögzíti - ennek elfogadása sarkalatos pont kellene, hogy legyen. Minden betegség energiaveszteség és egyensúly kibillenés, mivel lelkileg és érzelmileg nem töltődünk, ezért a testünk veszít energiatartalékaiból. Minél inkább ezeket a tartalékokat kell felhasználnia, annál nagyobb az esély a betegség megteremtésére.

családi, kapcsolati szint: beteg családrendszerek. Mivel érzelmeink kifejezésének módját a családban tanultuk meg, természetesen a családban keresendők a gyökér okok is. A családi beidegződéseket visszük magunkkal mindenhova, hogy aztán kihassanak kapcsolatainkra. Mivel nem vagyunk urai érzéseinknek, ezért nincs velük igazi kapcsolatunk, így kommunikálni sem tudjuk őket. A kiegyensúlyozott kommunikációra való képtelenség számos zavar forrása: erősödnek elfojtásaink vagy éppen kitörnek ott és ahol nem kellene, nem tudjuk képviselni mindazt amiben hiszünk (nem az igazam van játszmájára gondolok), nem merünk őszinték lenni, mert félünk a következményektől.

társadalmi szint: a családrendszereket alkotjuk meg a társadalomban is, így az nagyobb léptékekben visszatükrözi azt, amit kicsiben a családban tapasztalunk illetve teremtünk.

gondolati, értelmi szint: a gondolatainkat nem szelektáljuk, csak engedjük, hogy cikázzanak az elménkben, megteremtve így hamis vagy félig igaz valóságunkat, amiről aztán az "ego" segítségével elhisszük, hogy ez az ÉLET. Ennyi és nem több. A fejben való létezés biztonságos, ezért mindent onnan szeretnénk irányítani, az érzelmeinket és a testünket is, annak ellenére, hogy mind az érzelmeinknek, mind a testünknek megvan az a képessége, hogy irányítsanak bennünket, amikor az szükséges. Ehhez azonban az elme kizárólagos irányításáról le kell mondani.

spirituális szint: amit művelünk a Földdel az minősíthetetlen, nem találok rá szavakat, de nem is érdemes. Hisszük vagy sem, aszerint cselekszünk vagy sem (és sajnos inkább nem) amit a Földdel teszünk, azt önmagunkkal is tesszük. A betegségek kapcsán intelligens testünk reagál arra a globális változásra, amit spirituális szempontból a Föld energiaszint megemelkedésének nevezhetünk: azaz, a test készít fel minket az új minőségekre, az új energiákra, az új életre, egy jobb világra.

A testünknek az új dimenziókhoz alkalmazkodnia kell, mely energiaátalakulás betegségek formájában nyilvánul meg. De mégis, ha ez így van, miért nem élik túl oly sokan a betegségeket? Azért, mert nem tudatosak! Következő, várható blog: mi a tudatosság?


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page