top of page

Az elavult párkapcsolatok ismérvei

Valóban igaz az, hogy a megfelelő társhoz meg kell érned, de az is, hogy az adott fejlettségi szinten mindig a legtökéletesebb partnert kapod. Rajtad múlik, hogy a párkapcsolat, a férfiakkal való "energiacsere" valóban partneri viszony legyen számodra.

Ehhez összegyűjtöttem az elavult kapcsolatok néhány ismérvét, ahogy eddig volt (és azért még sok esetben jelenleg is van), és ami javarészt nem működik, segítségével elindulhatsz a változtatás útján.

Az elavult kapcsolatok ismérvei:

1. Örök hűség fogadása a másiknak (ismerve az emberi természetet és az élet kiszámíthatatlanságát, ez az esetek többségében nem irreális ígéret)

2. Az örök szerelem hazugsága (amit mi szerelemnek nevezünk, az kémiai folyamatok összessége, és a szerelem sokkal inkább szolgál arra, hogy felismerjük mélységeinket, a szeretet végtelenségét és megküzdjünk az illúzióvesztéssel)

3. A “mindent együtt csinálni” gyermeteg megnyilvánulása (mely által két függő ember állandó kontroll alatt tartja egymást)

4. Az összeköltözés csapdája (nem biztos, hogy egy kapcsolatnak minden esetben az összeköltözés adja meg a stabilitását, viszont sok esetben a megszokás romboló lehet)

5. A “legyen gyerekünk, mert anyuék is ezt csinálták” csapdája (legyen gyerek akkor, ha azt mindkét fél a szívéből akarja)

6. Elvárás a nő részéről, hogy a férfi folyton mellettünk legyen és ugyanannyit részt vállaljon a gyereknevelésből, mint mi nők (az ösztönös női és férfi szerepek mindkét fél számára boldogítóbbak, mint bizonyos trendek által ránk erőltetett társaik).

7. Elvárás a férfiak részéről, hogy noha ők szeretőt tartanak és félrekacsintgatnak, a nő maradjon hűséges, nézze ezt el nekik (a női függetlenséget erősíteni kell)

8. A másikért való önfeláldozás hazugsága (ehelyett legyen egymás mellett két, önmegvalósításra törekvő ember)

9. Az egyéni szabadság feladása (azaz: a másik engedélye szükséges ahhoz, hogy megvalósítsam az álmaimat)

10. A túlzott kötelezettségvállalás (jogaink, szükségleteink és határaink ismerete)


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page